Hírek
Felnőtt

Radnai Károly, az névadó Andersen ügyvezető partnere szerint az Andersen Ligában tavalyhoz képest színvonalban és izgalmakban is jelentős előrelépés történt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az UNI Győri ETO HC sikerét hozta az Andersen Liga második szezonja – csapatunk, a Goodwill Pharma Szeged hatalmas küzdemelben végül negyedik lett. A magyar szövetség honlapján Odnoga Mátyás, a győriek vezetőedzője értékelt, aki kitért arra is, hogy szerinte az Andersen Liga sokat fejlődött idén. 

– Betölti a védőháló szerepet, és ha továbbra is úgy erősödik, ahogy az eddigi két évben, akkor még komolyabb bajnokság lehet. Tavalyhoz képest is sokat erősödött a liga. Reméljük, az Erste Liga-csapatok is egyre többször nyúlnak majd ide vissza játékosokért, hiszen érdemes – foglamazott Odnoga.

Az idei bajnokságban 11 csapat indult, gólgazdag, izgalmas meccsekben sem volt hiány. A rájátszás szinte valamennyi helyszínen kiemelkedő szurkolói érdeklődés mellett zajlott – a szegedi nézőcsúcs elérte a 450 főt.

– Az alapszakasz, a rájátszás és a döntő mérkőzéseit együttesen értékelve kijelenthető, tavalyhoz képest színvonalban és izgalmakban is jelentős előrelépés történt. Öröm látni, hogy komoly vidéki fellegváraink vannak, ahol tudatos és szisztematikus építkezés zajlik, ebben a szezonban gyakorlatilag ezek a csapatok dominálták a mezőnyt. Az is egyértelműen beigazolódott, hogy helye van az Andersen Ligának az utánpótlás és az első osztály között, hiszen rengeteg játékost sikerült megtartani a magyar jégkorongsport számára. Meggyőző teljesítményüknek köszönhetően többen közülük az Erste Ligában is szerepet kaptak év közben – mondta Radnai Károly, az névadó Andersen ügyvezető partnere.