MIÉRT JÓ, HA A GYEREKEM JÉGKORONGOZIK?

Mert a hoki a sportok zongorája.

 

És ha nem is szeretnénk profi jégkorongozót nevelni gyermekünkből, a hokizás által fejlesztett képességek rengeteget adnak hozzá a gyermek későbbi életéhez. Hiszen a hoki – összetettsége miatt – hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez: fontos készségeket, villámgyors gondolkodást fejleszt, kitartóvá tesz és nagyobb önbizalmat ad.

 

Mert megtanít csapatban játszani és gondolkodni. Semmi sem jobb annál, mint egy közösség tagjának lenni. A jégkorongosok barátságokat kötnek, miközben fontos dolgokat tanulnak a csapatmunkáról, a bizalomról és a felelősségről – olyan dolgokról, amelyek egész életükben meghatározó fontosságúak lesznek.

 

Mert biztonságos. A mini liga nem profi jégkorong, nem az NHL. A body checking (testjáték) és a verekedés egyaránt tilos, a jég keménységétől pedig védőfelszerelések tömkelege védi a gyerekeket, így ritka a sérülés.

 

Mert a jégkorongos közösséghez tartozni óriási élmény. Egy percig sem állítjuk, hogy egyszerű, hiszen edzésekre és hétvégi mérkőzésekre kell járni, a pálya mellett hideg van, az öltöző pedig zsúfolt. De mindenért kárpótol a támogató közösség, amely a többi szülőből verbuválódik és elkíséri a gyerekeket akár a világ végére is.

 

(források: http://www.pingvinekhoki.hu/index.php?option=com_content&view=article&id...)