Hírek
Kezdők (3-8)
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Felnőtt

Szezonzáró sorozatunkban edzőinkkel értékeljük a 2023–2024-es idényt. Ezúttal Hegyi Ádám, a Goodwill Pharma Szeged szakmai igazgatója osztotta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A szezon előtt csatlakoztam szakmai igazgatóként a szegedi klubhoz, tele ambícióval, tervekkel, ötletekkel. Örülök, hogy ezeket részben már az első évben sikerült megvalósítani. Persze nem mindent, de nem is számítottam erre egy év alatt. Pozitívum, hogy az edzések látogatottsága folyamatosan javult, bár sajnos nem az összes korosztálynál. Edzőtársaimmal továbbra is úgy gondoljuk, hogy fejlődni csak az tud, aki akar, aki tesz érte, ennek pedig az edzésre járás alapvető feltétele – fogalmazott Hegyi Ádám, majd kitért az elért eredményekre.

– Csapataink megállták a helyüket azokban a bajnokságokban, ahol szerepet kaptak, akadtak meglepően jó eredmények is. Az U16-osok esetében szerettünk volna magasabb osztályba kvalifikálni a szezon elején, ez nem sikerült, ám ha már így alakult, az együttes megnyerte a saját csoportját. Sikeres volt a tehetséggondozási programunk is. Az óvodákkal, iskolákkal egyre jobb az együttműködésünk, bevált a Hokisuli programunk, rengeteg gyerek tanult meg nálunk korcsolyázni, jégkorongozni. Az egyre aktívabb toborzásunknak hála sok új gyerek csatlakozott a szakosztályhoz, az U8-as és U10-es csapataink szép számmal kibővültek. Ez komoly edzői kihívást jelentett, hiszen ugyanúgy edzést kellett tartani az újoncoknak, mint a már évek óta nálunk játszóknak – úgy éreztem, megoldottuk ezt a szakmai feladatot.

Hegyi elárulta, hogyan változik a stáb a következő szezonra.

– Az U8-as és U10-es korosztály felelőse Lengyel Levente lesz, a munkáját új arcként Béres Boldizsár, illetve a női csapatunk tagja, Mák Panni segíti. Panni maga jelentkezett, hogy szeretne gyerekekkel foglalkozni, dicséretes a hozzáállása ilyen fiatalon. Az U12-esekkel új szakember, Kurián Soma foglalkozik majd, az U14-esekkel pedig továbbra is Dósa Dávid. Soma már velünk van, edzéseket tart, lelkes és motivált. Tanulja az edzősködést, hiszen az előző szezonban még profi játékos volt Fehérváron, de nagyon ambiciózus. Dávid segít neki, illetve az Andersen Ligában szereplő együttesünkből Ritecz Richárd is csatlakozik a stábhoz. Neki a szegedi feladatai mellett az Algyői Olajosoknál lesz dolga, testvércsapatunknál Horváth Ádám mellett felel majd a szakmai munkáért. Az U16-osoknál Zoran Jaramazovic folytatja a munkát, a női együttesünk viszont a következő idényben nem indul. Ami a stábot illeti, az augusztusi rajtig elképzelhető még bővülés – mondta el a szakmai igazgató.

Külön kiemelte Garbacz Máté helyzetét, aki az elmúlt idényben az U10-eseknél dolgozott, a következő szezonban pedig a tehetséggondozás és a Hokisuli vezetése lesz a fő feladata. 

– Ez az egyik legfontosabb rész az utánpótlás-nevelésünkben. A toborzásban eddig is sokat köszönhettünk neki, biztos vagyok benne, hogy ebben a szerepben szintén bizonyít majd. Emellett így több ideje marad a kapusedzői teendőire, ami szintén fontos szegmens, úgy gondolom, ebben is tudunk fejlődni – fogalmazott Hegyi.

Ami az Andersen Ligában szereplő felnőtt csapatot illeti, Hegyi elmondta, az előző szezonban akadtak hullámvölgyek, de a legvégén megszerzett negyedik hely sikernek számít, ráadásul a bronzérem is elképesztően közel volt.

– Az összkép mindenképpen pozitív. A rájátszásban kiejtettük a tavalyi bajnokot, ami hatalmas tett, ráadásul a nézőszámunk az egész szezon során növekedett, a bajnokságban kiemelkedett, látszik, hogy egyre többen kíváncsiak ránk. A felnőtt csapat fontos, ez mutat példát a fiataloknak, ez viszi a sportág hírét a városban. Bár a keret sokat változott az idény során, négy szegedi játékos így is szerepet kapott benne, ennek örülünk. A következő idényre cél, hogy a keret egy része rendszeresen Szegeden készüljön, akiket kiegészítenek majd az U18-as korosztály tagjai, azok, akik ezt teljesítményükkel kiérdemlik – mondta Hegyi.

Hozzátette: a Goodwill Ring üzemeltetésével akadtak problémák az idényben, ez az ígéretek szerint a következő szezonra megoldódik. A szegedi jégidő továbbra is gondot okoz, hiszen naponta két, maximum három óta jut a jégkorongcsapatoknak, ami kevés. Éppen ezért nagy érték, hogy az algyői jégpálya is szolgálja az egyesületet, itt a következő szezonban ismét elég idő jut majd minden korosztálynak az edzésekre.