Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)

Hathetes kényszerszünet és online kapcsolattartás után hétfőn újraindul az élet a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatánál. A szakosztály az előírásokat figyelembe véve, szigorú szabályok mellett kezdi el a kiscsoportos edzések megtartását az utánpótlásban.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az U10-es korosztály a legszerencsésebb a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának utánpótlásában, számukra ugyanis már hétfőn délután edzést vezényelnek. Kedden az U8, az U14 és az U16-U18, szerdán pedig az U12 is visszaáll a munkába.

A hokisoknál hat hete állt le a közös munka, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben minden edzést felfüggesztettek, a bajnokságok idő előtt véget értek. Azóta a szakmai stáb online edzéseken tartotta a kapcsolatot a gyerekekkel, amely gördülékenyen működött, mégsem helyettesítette a közös foglalkozásokat. Mivel a kormány hétfőtől enyhített a korlátozásokon, a szegedi klubnál a kiscsoportos edzések megtartása mellett döntöttek, amely során minden előírást és szabályozást figyelembe vesznek. A szárazedzések szabadtéren, a Kenyérgyári úti Mocorgó szabadtéri edzőpályán zajlanak.

– Minden korosztálynak heti két edzést tartunk, a fennmaradó napokon pedig az online gyakorlatok folytatódnak. Az enyhítések bejelentése után felmértük a helyzetet: a szülők hálásak voltak, hogy ebben a nehéz szituációban sem engedtük el a gyerekek kezét, és az internet segítségével megoldottuk a munkát. Az újrakezdésben is segítőkész volt mindenki, hiszen a mozgás, a gyerekek energiáinak lekötése fontos. Biztos, hogy hiányzik már nekik a közösség, az edzőjük, és a szakmai stábunk is szeretné már látni a játékosokat. Az első alkalmak az állapotfelméréssel telnek majd, a megszokott terhelésre fokozatosan állunk vissza. Közben pedig figyeljük a híreket, az operatív törzs sajtótájékoztatóit, és továbbra is maradéktalanul betartjuk az intézkedéseket – mondta Gusztos Gábor, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű technikai igazgatója.

A tervek szerint a jégre augusztusban térhet majd vissza a játékosok.

FotóAnnófotó – Képek színesben