Hírek
Felnőtt

A papírforma alapján is várható vereséget szenvedett OB II-es csapatunk a Kanadai Magyar Hokiklub ellen: a címvédő és listavezető együttes 10–4-re nyert a szegedi műjégpályán. A középső harmadra büszkék lehetünk, azt 4–3-ra megnyerte a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Kanadai Magyar Hokiklub SE 4–10 (0–4, 4–3, 0–3)
OB II, alapszakasz, 6. forduló. Szeged, 350 néző. Vezette: Nedeljkovic Ivan, Pozar Stefan, Muzsik Norbert.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Szalai Ákos (84%) – Becsei Bonifác, Maslac Michael, Losonci Ádám (1), Pallós Péter 1, Varga Dávid – Borsos Erik (1), Hajdu Botond 1, Balázs Csongor, Barcsik Gergely 1, Csanády Zsombor (1) – Bozóki Zoltán, Annus Döme 1, Korom Zénó, Rózsahegyi Ádám. Vezetőedző: Prakab Gábor.

Rosszul indult a címvédő KMH elleni találkozó, az első harmadban négyszer is betaláltak a vendégek. Az első gólt Varga Dávid kiállítása miatt emberhátrányban kaptunk, utána viszont háromszor egyenlő létszám mellett lőttek a hálóba a budapestiek, húsz perc alatt magabiztos előnyt szerezve. 

A második játékrész hazai szempontból kiválóan sikerült, sorra estek a szegedi gólok. Losonci Ádám passzából Pallós Péter volt először eredményes, majd a hetek óta remek formában játszó Barcsik Gergely lőtte ki a jobb felső sarkot, 2–4-re alakítva az eredményt. Varga újabb kiállítását ismét megbüntették a vendégek, de Annus Döme újra kétgólosra csökkentette a különbséget. Közvetlen közelről volt eredményes, kellett némi bírói kupaktanács, mire úgy ítélték meg, hogy átjutott a pakk a vonalon. Hajdu Botond lövése után nem volt szükség ilyenre, a meccs egyik legszebb gólját szerezte csatárunk. Mehettünk volna 4–6-tal is a pihenőre, de 0,7 másodperccel a vége előtt újabb gólt ütött a KMH, így 4–7-re alakult az eredmény.

A harmadik harmadban sok sikerélmény már nem jutott csapatunknak, újabb gólokat szerzett az ellenfél, így a végén 4–10 állt az eredményjelzőn. A szegedi csapatnak a 2019-es évre még egy mérkőzése van hátra, december 7-én, szombaton a MAC Budapest vendégei leszünk.

Prakab Gábor: – Vérmes reményeink nem lehettek, teljes csapattal jött el a címvédő, ennyire futotta az erőnkből. Hullámzóan teljesítettünk, voltak jó időszakaink, de legtöbbször a vendégek uralták a pályát. Annak örülök, hogy fejlődtünk, hiszen a legutóbb sokkal simábban kaptunk ki a KMH ellen.

Szöveg: Gyúrós István