Hírek
Felnőtt

Különleges vendégeink voltak az OB II-es rájátszásban lejátszott Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–KMH mérkőzésen: a makói Maros Télisport Egyesület 25 fővel szurkolt nekünk a lelátón.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A látogatás hátteréről és a makói klub helyzetéről Asztalos Pétert, az egyesület elnökét kérdeztük.

– A makói jégkorong négy éve kezdett formálódni, akkor alakult a sportegyesület. Mi tavaly szeptemberben vettük át ennek vezetését Gyarmati Roland kollégámmal, azóta építkezünk. Próbáljuk a gyerekekkel megszerettetni a sportágat, és egyre több programot kitalálni a jégpályára, hogy a makóiak megismerjék a jégkorongot – mondta.

A munkának megvan az eredménye, az U10-es együttesük nemrég épp Szegeden játszotta le első mérkőzéseit.

– Ebben a korosztályban tizenhét főre nőtt a létszámunk, ebből hárman kislányok, aminek külön örülünk. Az első meccseken volt megilletődés, hiszen sokan ekkora jégpályát, mint a szegedi, még nem is láttak. Az volt a lényeg, hogy ne menjen el a kedvük a játéktól, és bár sok gólt kaptak, keveset lőttek, ettől még élvezték a mérkőzéseket. Az U14-eseink ugyanígy kezdték, náluk már javulnak az eredmények.

A szegedi csapatnak nem csupán a Csongrád megyei kötődés miatt szurkoltak.

– Azért mentünk el a meccsre, mert a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a nevelőegyesületünk, sok segítséget kapunk tőlük, és egyik edzőnk, György Róbert, aki jelenleg a legtöbbet teszi értünk, az együttesben szerepel. Körülbelül huszonöten vettünk részt a túrán, szülők és gyerekek vegyesen, kiválóan éreztük magunkat – tette hozzá Asztalos Péter.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Maros Télisport Egyesület