Hírek
Kölyök (U-14)

A 2019–2020-as jégkorongszezon a koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget, ennek ellenére a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű minden korosztálya tartalmas éven van túl. Szezonzáró sorozatunkban ezúttal Balázs Csongor, az U14-esek trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Az edzéslátogatottsággal elégedett lehetek, a szezon során kirajzolódott, ki veszi komolyan a hokit, kinek a szívügye ez a sportág. A keretben van két bajai játékos, az edzések háromnegyedén ők is részt vettek, ami nekik az utazás miatt különösen megterhelő volt. A Szabadkáról átjáró gyerekek is jöttek, amikor tudtak, ám a szerbiai iskolarendszer alaposan megnehezítette a dolgukat – kezdte általános értékelését Balázs Csongor, az U14-esek edzője.

Az OB II-es csapatban is szereplő szakember új volt ennél a korosztálynál, de a gyerekeket ismerte, hat éve foglalkozik velük, ahogy idősödnek, úgy kíséri őket végig a fejlődési szakaszon.

Az alapszakaszban 12 meccsük volt, ebből hetet megnyertek. A középszakaszban az újabb öt találkozón négy siker következett, majd a 17–22. helyért zajló helyosztón hétszer léptek jégre, itt két sikert arattak. A szezon utolsó három meccsét már nem játszották le a koronavírus miatt.

Az alapszakaszban Dobó Ármin 13, Vörös Henrik és Pallós Zsombor 12 ponttal zárt, a középszakaszban Pallós öt meccsen 20, Vörös és Szabó Bence 11 pontot ért el, míg a helyosztókon szintén Pallós volt a legeredményesebb, 18 pontot szerzett, eggyel többet, mint Vörös. Pallós Zsombor így kereken 50 ponttal zárta az idényt.

– A három elmaradó meccsünk nyerhető volt, ha kettőt behúzunk, javíthattunk volna a helyezésünkön, így viszont a harminchét csapatból a huszonegyedik helyen zártunk. Két éve ez a korosztály az U12-esek között még ritkán örülhetett sikernek, ehhez képest most összesen tizenhárom sikert arattunk, ez nagy előrelépés. Sajnos a kapusposzttal gondunk volt, a korosztályból két éve Dunaújvárosba és Budapestre szerződött mindkét hálóőrünk, így fiatalabbakkal oldottuk meg a helyzetet. Veress Bence és Hemmert János kapott lehetőséget, akik éltek is ezzel, helyt álltak az idősebbek között – értékelt Csongor.

Hozzátette: mivel a bajnokság során a hat hosszabbításos meccsükből ötöt megnyertek, a küzdőszellemmel sem volt probléma.

– Az idény elején akadtak nehézségek, de hamar elkezdtünk külön foglalkozni ezzel a területtel. Örülök, hogy ez a meccseken is visszaköszönt, karakteres volt a gárda. Az is szuper, hogy bár akadtak jelentős különbségek a technikai tudást tekintve, sikerült felzárkóztatnunk mindenkit az elvárt szintre.

A fókuszban természetesen már a következő szezon van, ahol Csongor az U14-esek mellett az U16-os korosztályt is átveszi. Jelenleg is zajlanak az online edzések, az internet segítségével minden gyermek tartja a kapcsolatot edzőjével.

Csongor szegedi feladatai mellett a magyar U16-os válogatottnál kapusedzőként dolgozott, a stáb tagja volt a decemberi Modo Kupán, amit remek játékkal nyertek meg a legjobb svéd klubcsapatok között. A szegedi tréner munkáját dicséri, hogy a legjobb kapus különdíja is a magyarokhoz került. Bár a nemzetközi szezon programja még nem fix, annyi biztos, hogy Csongorra a következő idényben is számítana a nemzeti együttes.

Szöveg: Gyúrós István
FotóAnnófotó – Képek színesben