Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Felnőtt

Az U21-est leszámítva a Magyar Jégkorong Szövetség által kialakított összes korosztályban nevez csapatot a 2019–2020-as idényre a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, ráadásul a fiatalabbaknál egyszerre két együttes is indul a bajnokságokban – tudtuk meg Gusztos Gábortól, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű technikai igazgatójától.

– Már százhetvennél is több igazolt játékosunk van, így megtehetjük, hogy az U8-as, az U10-es, az U12-es, az U14-es, az U16-os, az U18-as, valamint a felnőtt OB II-es bajnokságban is elinduljunk – árulta el. Az U18-asok sorsolását itt lehet megnézni.

– Ráadásul a három legkisebb korosztályban annyian vagyunk, hogy két együttessel veszünk részt a tornákon, a szövetség által meghatározott Sárga és Piros kategóriákban, ezek a korábbi B és C csoportot jelölik. Az U12-eseknél ugyanez a felállás, náluk tavaly még csak egy csapatunk volt, most azonban vagyunk annyian, hogy kettőt alakítsunk ki. Az U16-osoknál ebben a szezonban a három a három elleni, kispályás sorozatban veszünk részt, és tavalyhoz képest az is újdonság, hogy a 18 év alattiaknál a nagypályás szezonra neveztünk, a fiatal tehetségeink így nem a felnőttek között szerepelnek majd, hanem saját korosztályuk ellen bizonyíthatnak.

– A felnőtteknél, az OB II-ben öt együttes nevezett, tavalyhoz képest az Óbuda és a Jászberény visszalépett. Új szabály is életbe lép, idén a tavalyi hat helyett már kilenc „rovott múltú”, azaz egykori élvonalbeli játékos léphet jégre, azaz erősödik a színvonal. Eszerint nyolc alapszakaszmeccsünk lesz, majd jöhet a rájátszás – tette hozzá.